Korábban

 

 

 

A Sziget Taxi csoport 1984-ban alakult a Szigetszentmiklósi egyéni személyszállító kisiparosokból.
Az alakulás csak jó indulattal mondható ki, valójában az egyes taxisok egyezséget kötöttek a Szigetszentmiklósi térség jobb taxi kiszolgálásáért. Valamennyi taxis vállalkozó megtartotta teljes önállóságát, s ez meg is maradt a mai napig. Valószínűleg így is fog maradni, mert egyetlen kollégánk sem kíván kötöttséget vállalni. Egyetlen dolog mely az így kialakult haveri kört összetartja, a megrendelők pontos és hibátlan kiszolgálása.

 
Az alapítok, sajnos már nem dolgoznak velünk, de a mai napig (2010) barátsággal gondolunk rájuk.
A Sziget Taxi az 1990 években érte fénykorát, mikor is 49 főt számlált, melyben volt tehertaxi és autómentő szolgáltatás is. Ebben az időben dolgozott egy másik csoport is a térségben a Halom Taxi, így a Szigetszentmiklós környéki taxisok száma meghaladta a 70 főt.
Szükség is volt a munkájukra, mert abban az időben a taxis nem csak személyszállító volt, hanem nagyon sok kapcsolódó szolgáltatást, pl. étel-ital házhoz szállítás, virágküldés, levél, értékcikk, kiscsomag szállítást is elvégzett. Rendszeresen szállítottunk gyermekeket iskolába, óvodába, nagyon sokszor szülő nélkül is.
A társaságot nem csak a munka tartotta össze, évente két-három alkalommal összegyűltünk a Tököli parkerdőbe jó bográcsozásra, iszogatásra, hol megvitattuk az élet folyását.